Schouder Expertise Centrum
Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden is belangrijk omdat ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen en de regie willen blijven houden over hun eigen leven. Tegelijkertijd worden zij geconfronteerd met problematiek als eenzaamheid en beperkingen in mobiliteit. Preventie bij ouderen kan ertoe bijdragen dat deze problemen uitblijven of verminderen en de eigen regie of zelfredzaamheid wordt versterkt. Bekijk hieronder wat PECE Zorg voor u of uw organisatie kan betekenen op het gebied van preventie en vitaliteit. In 2017 telde Nederland 3.159.000 inwoners van 65 jaar en ouder. Van deze ouderen had in 2016 bijna 50% één of meer langdurige aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaatziekten of artrose) en gaf de helft van de ouderen aan dat zij zich beperkt voelen door hun gezondheid. Met het ouder worden stijgt de kans op vallen. Ongeveer een op de drie 65-plussers valt jaarlijks minstens één keer. Dat kan nare gevolgen hebben. Vallen kan verschillende oorzaken hebben: zowel in de omgeving als de persoon zelf. Hoewel niet elke val voorkomen kan worden, is het zeker mogelijk om maatregelen te treffen die het risico van vallen sterk verkleinen.

Groepstraining
Een actieve leefstijl – binnen de mogelijkheden en wensen – is een belangrijke voorbereiding op ouder worden. Blijven bewegen is van groot belang. Het helpt om gezond te blijven, maar is ook een middel om mobiel te blijven en anderen te ontmoeten. Soms is een goede gezondheid een voorwaarde om thuis te kunnen blijven wonen. Bij PECE Zorg is het mogelijk om actief aan uw vitaliteit te werken in groepsverband onder leiding van een geriatriefysiotherapeut. U krijgt een oefenprogramma wat individueel op u is afgestemd en oefent samen met anderen om fit te worden en/of te blijven.

Groepstraining Vitaliteit – De groepstrainingen liggen momenteel stil i.v.m. de COVID-19 maatregelen. 
Dag: vrijdag
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Kosten kwartaal: 120 euro

Gratis proeftraining? Informeer naar de mogelijkheden

Lezingen en workshops

Onze geriatriefysiotherapeut is daarnaast ook beschikbaar om lezingen en workshops te geven met betrekking tot verschillende thema’s, zoals valpreventie, kwetsbaarheid en vitaal ouder worden. De inhoud van de lezing of workshop kan specifiek worden afgestemd op de vraag van de vereniging.  Deze kan zich richten op het stimuleren van een gezonde leefstijl, het aanreiken van tips en adviezen om vitaal te worden en/of te blijven. Maar ook inzicht in de mogelijkheden om de kans op vallen te verlagen. Heeft uw vereniging (bijvoorbeeld sportclub, KBO, bewonersvereniging) hier interesse in? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

PECE Zorg – De Fysiotherapie specialist in Eindhoven Woensel Noord

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder.

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.

LOCATIES
Sportcomplex Eindhoven Noord
1e verdieping Basic Fit
Vijfkamplaan 8
5624 EB Eindhoven

Eindhoven centrum
Lucas Gasselstraat 43
5611 ST Eindhoven

OPENINGSTIJDEN

Maandag:   07:30 tot 21:00 uur
Dinsdag:    07:30 tot 21:00 uur
Woensdag:  07:30 tot 20:00 uur
Donderdag:  07:30 tot 18:00 uur
Vrijdag:     07:30 tot 18:00 uur
Zaterdag:   10:30 tot 13:00 uur
Zondag:    gesloten

© cerieus 2021

https://pece.mijnzorgtoegang.nl/app/eerste-afspraak-maken